en
2022. OKTÓBER 6-9.
Review of Hungarian Photography Issue No. 2.

Review of Hungarian Photography Issue No. 2.

2021. október 10. 17.00

Beszélgetés

2021. október 10-án, vasárnap, 17 órától az Art Market Budapesten mutatja be a Capa Központ a Review of Hungarian Photography című angol nyelvű kiadványának második számát, amelynek célja, hogy szélesebb körben, a nemzetközi közönség számára is ismertté tegye a Magyarországon dolgozó fotográfusok és fotós szakírók munkáit.
A lapszámbemutató beszélgetés során a Review of Hungarian Photography második számában megjelenő egyes cikkek szerzőivel Barkóczi Flórával, Cséka Györggyel és Horányi Attilával Gellér Judit szerkesztő beszélget a hazai fotográfiai szaksajtó jelenét és jövőjét érintő kérdésekről.
„A Review of Hungarian Photography szerkesztésekor az elsődleges szempontunk, hogy a magyar fotográfia sokszínűsége és sokrétűsége szélesebb körben is megismerhetővé váljon, a nemzetközi színtéren már ismertebb alkotókról újonnan felfedett tények és történetek jelenjenek meg, bemutassuk a kortárs alkotók és a feltörekvő, fiatal művészek munkáit, valamint hogy interjúk és kiállításkritikák egyaránt szerepeljenek a válogatott cikkek között. A lap második számában nem csak követjük az eddigi szempontokat, hanem még szélesebb spektrumot mutatunk be az elmúlt évek jelentős írásaiból. Ezt figyelembe véve, a fotográfia első számú hazai szaklapja, a Fotóművészet folyóiraton túl a magyar művészeti élet más meghatározó, nyomtatott és online kiadványait is szemlézzük.” (Gellér Judit szerkesztő)
Borítóképen szereplő fotó:
Gyenis Tibor: Részletek a tíz felesleges gesztusból, No. 4. (1999)

Horányi Attila

Résztvevő

Horányi Attila

művészettörténész, esztéta, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Elméleti Intézetének adjunktusa

Barkóczi Flóra

résztvevő

Barkóczi Flóra

művészettörténész

Cséka György

résztvevő

Cséka György

esztéta

Gellér Judit

résztvevő

Gellér Judit

kurátor

Kosár

[@lang.summprice]: 0
[@lang.continueshopping][@lang.tocart]