en
2022. OKTÓBER 6-9.
Kulturális Kalandpark Fejlesztése

Kulturális Kalandpark Fejlesztése

2021. október 09. 16.00

Prezentáció

Több éves előkészületet követően után Európa legnagyobb és legambiciózusabb városi kulturális fejlesztésén dolgozunk, az 1 milliárd euró értékű / 100 hektár park / 150 000 négyzetméteres épület Liget Budapest projekten, amely Budapest legnagyobb és legikonikusabb közparkjának teljes felújítását irányozza elő. A projekt zöld oázist hoz létre a város közepén, páratlan szabadidős és kulturális élményeket kínálva a polgárok és a világ minden tájáról érkező turisták számára.

A Városliget (Varosliget), amelynek gazdag története két évszázadra nyúlik vissza, egyedülálló keverékét kínálja a 100 hektáros természetes zöld környezetnek és a szabadidős, szórakoztató és kulturális intézményeknek, amelyek szorosan kapcsolódnak Budapest világörökségi területéhez. A projekten belül a teljes park teljesen megújul, zöldterülete kibővül, míg az intézmény épületeit vagy felújítjuk, vagy újonnan építjük, hogy magas színvonalú, család- és látogatóbarát kulturális helyszín legyen, amely a fenntarthatóságra, és a csúcstechnológiára összpontosít. 

A projekt növeli Varosliget és környéke ismertségét, így Budapest egyik vezető szabadidős és kulturális negyedévé, és Európa-szerte elismert úti céllá válik. A Liget Budapest projektet Európa egyik legnagyobb nagyprojektjének választották, mint a város legnagyobb városfejlesztési projektjét 2017 -ben a MIPIM -en. A Nemzetrajzi Múzeum és a Zene Háza nyerte el a legjobb közszolgálati építészetet 2018 -ban és 2019 -ben. Több díjat nyert már eddig is a Magyar Zene Háza.

A projekt megvalósítási szakaszához érkezett. A Varosliget igazán változatos minőségi parkká változik, több tízezer négyzetméter új zöldfelülettel, kevesebb aszfaltozott úttal, amelyek széles körű szabadidős tevékenységeket kínálnak: sportpályák, játszóterek, kávézók, futókör, kutyasétáltatás, minőségi kávézók és éttermek, mindenhol akadálytalan használati lehetőséggel mozgássérült látogatók számára is.

A projekt elemei: Szépművészeti Múzeum, Új Nemzeti Galéria, Nemzeti Restaurációs és Tároló Központ, Néprajzi Múzeum, mélygarázs, Millennium Háza, Magyar Zene Háza, Tudományos Központ, Gyermekszínház, A Városliget átfogó helyreállítása. 

Attila Sághi

Résztvevő

Attila Sághi

Sághi Attila a Liget Budapest projekt és a Magyar Állami Operaház beruházási vezetője. Az ebben a pozíciójában végzett 6 éves munkája során irányította tervezést és kivitelezést, amelynek eredményeként 4 középület került átadásra, jelenleg is zajlik 3 beruházás fejlesztése és 3 előkészítése. Ezt a szerepet megelőzően Attila a Forster Központ elnöke volt, ahol több mint 50 műemlék (Kastélyok és várak) újjáépítési beruházását irányította az országban. Attila a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Delftben (Hollandia) szerzett mesterfokozatot szerkezeti tervezésben, emellett műemléki szakmérnök és mérnök-közgazdász képesítést is szerzett. 

Kosár

[@lang.summprice]: 0
[@lang.continueshopping][@lang.tocart]